Home News Tour a Fidi Loft With Room for Pokémon: Before and After

Tour a Fidi Loft With Room for Pokémon: Before and After

by admin
0 comment

Later kitchen: “It’s all white oak,” Neufeld says of the new woodworking product. “I made a matte concrete floor, white walls and a countertop, so it’s kind of like a lightbox. The entire wall behind it is now a storage.”
Photo: Kevin Kunstadt

“They didn’t want a wall,” says his company architect Shane Neufeld. Light and airOur clients are Yuan Jiang, a data scientist who works for a major technology company, and William Chen, a husband who works for an investment management company. The couple started looking for loft space two years ago while renting in downtown Brooklyn. “We definitely wanted a loft layout because I think it really makes New York unique,” ​​says Jiang.

They found this 1,200-square-foot loft in the financial district, which was last refurbished in the 1980s. It was a remodeling of a factory building built in the 19th century, and in fact Neufeld had the following experience:

Previous kitchen: The kitchen has been in hangover mode since the last refurbishment of the 80’s, with a dark finish and a dead end zone behind.
Photo: Shane Neufeld

The dark stained glass finish and the floor came out.White oak, concrete floors, and Caesar Stone Kitchen countertop. “My intention was to create a surface that reflects and bounces light,” says Neufeld. Neufeld also had the authority to create storage and display shelves. “I have a collection of Eevee evolutions. Pokemon I’ve been a kid since I was a kid, “says Chen. “And when Toys” R “Us went out of business, I decided I had to have a full set of them.” He has nine and some duplicates.

Jiang has his own collection of “Pusheen and Winnie the Pooh Plush Toys”. “Currently, there are more than 500 hideouts in the loft, but we plan to display them on a bookshelf designed by Shane.”

The wallless demands “forced us to think creatively about how to control space through the architecture itself,” says Neufeld.

Before: Main living area with old floor. rear: View from the entrance to the floating bench with storage space on the other side. There is a desk for Mr. Jiang in the sleeping area, and a desk for Mr. Chen by the window. The floor is concrete poured into the entrance, kitchen and bathroom, and white oak is poured elsewhere. From left: Photo: Shane NeufeldPhoto: Kevin Kunstadt

Before: Main living area with old floor. rear: View from the entrance to the floating bench with storage on the other side, w …
Before: Main living area with old floor. rear: View from the entrance to the floating bench with storage space on the other side. There is a desk for Mr. Jiang in the sleeping area, and a desk for Mr. Chen by the window. The floor is concrete poured into the entrance, kitchen and bathroom, and white oak is poured elsewhere. From above: Photo: Shane NeufeldPhoto: Kevin Kunstadt

Front and rear floor plans. Shane Neufeld.

Front and rear floor plans. Shane Neufeld.

See the dining room on the left and the bedroom on the right.
Photo: Kevin Kunstadt

Previous bathroom: The floor was tiled. Later bathroom: “The lights are hidden in the cove, so you can get a pure volumetric measurement of the space, “says Neufeld. By changing the way we enter the room, the room has grown.The concrete sink Trueform concreteThe wall tiles are empty Nemo tile + Stone. From left: Photo: Shane NeufeldPhoto: Kevin Kunstadt

Previous bathroom: The floor was tiled. Later bathroom: “The lights are hidden in the cove, so you can get a pure volumetric measurement of the space. Neufe .. ..
Previous bathroom: The floor was tiled. Later bathroom: “The lights are hidden in the cove, so you can get a pure volumetric measurement of the space, “says Neufeld. By changing the way we enter the room, the room has grown.The concrete sink Trueform concreteThe wall tiles are empty Nemo tile + Stone. From above: Photo: Shane NeufeldPhoto: Kevin Kunstadt

Looking towards the front door, front: “It was a bit strange when I stepped into the front door lobby,” says Jiang. “Actually, the walls are sloping, so they become triangular enough to step into the loft, and there wasn’t much light in the foyer area.” rear: Neufeld was able to take in natural light by floating the storage / bench by the desk and creating a wall in the storage closet under the loft. “We especially worked with Shane to allow us two to sit perfectly anywhere in the loft area without hitting our heads,” says Chen. From left: Photo: Shane NeufeldPhoto: Kevin Kunstadt

Looking towards the front door, front: “It was a bit strange when I stepped into the front door lobby,” says Jiang. “Because the wall was actually sloping …
Looking towards the front door, front: “It was a bit strange when I stepped into the front door lobby,” says Jiang. “Actually, the walls are sloping, so they become triangular enough to step into the loft, and there wasn’t much light in the foyer area.” rear: Neufeld was able to take in natural light by floating the storage / bench by the desk and creating a wall in the storage closet under the loft. “We especially worked with Shane to allow us two to sit perfectly anywhere in the loft area without hitting our heads,” says Chen. From above: Photo: Shane NeufeldPhoto: Kevin Kunstadt

Chen seen from the dining area. I’m looking at his Pokemon collection, the Eevee Evolution collection.
Photo: Kevin Kunstadt

The display area is waiting to be entered.
Photo: Kevin Kunstadt


See all



You may also like